• Correcte boedelscheidingen opmaken, gebaseerd op de meest actuele wetgeving
  • Snel nieuwe berekeningen maken en tussenversies opslaan
  • Ondersteunende commentaar van prof. dr. H. Casman, Mr. K. Wellekens en collega’s

Berekeningstool voor vereffening-verdeling bij echtscheiding

Deze online calculatietool helpt u bij het opstellen van de verdeling van de huwgemeenschap in het wettelijk stelsel. De tool wijst u voortdurend op de relevante onderdelen van de berekening, mét verwijzing naar de correcte rechtsgrond. Zo maakt u uw berekeningen sneller én correcter. Met Divide bespaart u veel tijd en kunt ook hogere tarieven aanrekenen voor uw grondig onderbouwd advies.

 

 

Snel & correcte berekening

Divide helpt u bij het opstellen van die verdeling van de huwgemeenschap. De tool wijst u voortdurend op de relevante onderdelen van de berekening, mét verwijzing naar de correcte rechtsgrond.

Directe koppeling

Divide reikt u altijd de relevante juridische basis aan voor elk onderdeel in de berekening. Bovendien krijgt u op dat moment ook nuttige verwijzingen naar artikels en commentaren van specialisten terzake.

Perfect overzicht

In Divide bouwt u een boedelscheiding logisch op – verdeelpost per verdeelpost. Dankzij de handige boomstructuur en de voorgemaakte invulvelden weet u zeker dat u alle onderdelen opneemt in de berekening.

 

 

Wat kan?

Snelle alternatieven zichtbaar maken

De kans dat uw verdeling van de huwgemeenschap van de eerste keer alle gegevens bevat én geaccepteerd wordt door de partijen, is klein. Gelukkig moet u niet telkens opnieuw beginnen. U kunt gewoon verder werken van uw eerdere berekening, en elke versie afzonderlijk opslaan.

Beter nog: Divide is uitermate geschikt om snel simulaties uit te voeren van verschillende berekeningsmethoden. Zo kunt u meteen alle alternatieve mogelijkheden voorleggen aan uw cliënten.

Rapporten afdrukken

Met één klik drukt Divide een helder en overzichtelijk rapport af van de gehele berekening, mét of zonder uw commentaar. Dat overzicht kunt u zo bij uw dossier voegen en doorspelen naar uw cliënten en hun advocaten.

laptop en computerscherm met Divide

Stap voor stap uw berkening opbouwen 

Divide gidst u stap voor stap door de berekening van een boedelverdeling via een handige boomstructuur die geen onderdeel onbesproken laat. Maar natuurlijk krijgt u ook uitzonderlijke cases te verwerken waarbij u verder moet gaan dan de standaardberekeningen. U wilt dan bijvoorbeeld onderdelen of verdeelposten toevoegen en extra berekeningen maken? Uiteraard kan dat ook.

Zo geeft Divide u het beste van twee werelden: de zekerheid dat u correct en volledig te werk gaat én de vrijheid om de boedelscheiding volledig naar uw hand te zetten.

Verduidelijking voor uzelf of uw cliënten

Divide toont u niet alleen commentaar van specialisten – u krijgt zélf ook de kans om opmerkingen toe te voegen bij elke tussenstap in de berekening. Gebruik die vrijheid als geheugensteun voor uzelf, of als verduidelijking van de cijfers voor uw cliënten en hun advocaat.

U kiest zelf welke commentaarvelden zichtbaar zijn in het finale rapport, en welke niet.

In beeld

Vergeet geen enkele verdeelpost
De boomstructuur van Divide gidst u stap voor stap door alle mogelijke verdeelposten voor de boedelverdeling: activa, passiva, vergoedingsrekening, beheersrekening, vereffeningskosten. U geeft er alle cijfers voor vastgoed en huisraad netjes in. En ziet niets over het hoofd.

Behoud altijd het overzicht
Met één klik op ‘samenvatting’ toont Divide alle openstaande verdeelposten. En met één klik op 'Staat van de vereffening’ krijgt u een eindresultaat te zien op basis van de ingevoerde gegevens.

Vul commentaar in
Bij elke tussenstap kunt u commentaar invoegen. U kiest zelf of u die informatie deelt met uw cliënten of niet.

Raadpleeg bronnen in Jura
Wilt u meer weten over de stand van het recht rond een specifieke verdeelpost? Dan klikt u probleemloos door naar Jura, waar u meteen alle relevante wetteksten, rechtspraak en rechtsleer voorgeschoteld krijgt.

Druk rapporten af met één klik
Uw berekening delen met uw cliënten en alle betrokken partijen, is eenvoudig. Divide tovert uw berekening om tot een helder gestructureerd en overzichtelijk rapport dat u zo in uw dossier kunt opnemen.

 

 

 

 

Wil u Divide testen, meer informatie of een bezoek ?

Vul het formulier in en ontvang je antwoord binnen 24h!

Contacteer ons via telefoon:


Tel.: 015 787 600 - Ma - Vr: 8u30-12u30 13u30-16u30

U kan Wolters Kluwer steeds bereiken op 015 78 76 00 of klant.BE@wolterskluwer.com om uw toestemming in te trekken, uw persoonsgegevens in te kijken, te verbeteren, te laten wissen, beperkt te laten verwerken of over te dragen. Voor meer informatie kan u onze Privacy Policy nalezen.