• Integrale teksten van wetgeving, rechtspraak en rechtsleer
 • Krachtige zoekmotor en boomstructuur brengen u snel bij de juiste bron
 • Toegang via pc, laptop en tablet

Maak een precisiesprong naar juridische kennis

Jura is een virtuele juridische bibliotheek met een gigantisch aanbod aan wetgeving, rechtspraak en rechtsleer, nieuws en modellen. Er zitten meer dan een half miljoen documenten in Jura, en dagelijks komt er nieuwe informatie bij. Belgische wetgeving, rechtspraak en rechtsleer wordt tot in de details geïnterpreteerd, geëxploreerd, en vervolgens opgeslagen volgens de structuur van het recht. Een team van 180 specialisten vormt de drijvende kracht achter Jura. Zij zorgen ervoor dat u op elk moment over alle informatie beschikt die u nodig heeft om te adviseren, bemiddelen, onderhandelen en pleiten.

 

 

Omvangrijk

Jura heeft alles in huis om te adviseren, bemiddelen, onderhandelen en pleiten. U heeft daarbij de zekerheid dat uw informatie up-to-date is.

Ingenieus

De logische structuur van Jura sluit onmiddellijk aan bij de structuur van het recht en maakt complexe materie toegankelijk.

Zoekvriendelijk

De zoekresultaten in Jura zijn altijd relevant. In amper een paar klikken, beschikt u over alle bronnen over één thema.

Eenvoudig

Wetten, rechtspraak en doctrinebijdragen uit Jura kunt u rechtstreeks opnemen in uw dossiers. Bovendien is Jura vlot te koppelen aan andere juridische tools.

Verrijkte wetgeving

Alle versies van de wet. Parlementaire voorbereidingen, wijzigingen en uitvoeringsbesluiten om de wet door en door te begrijpen.

Referenties & fulltext

Referenties naar juridische teksten en rechtspraak en rechtsleer van in België verschenen boeken en tijdschriften. Mogelijkheid om de fulltext te raadplegen.

 

 

 

Omvangrijk

Jura bevat meer dan 600.000 juridische documenten. Alle wetgeving, arresten van de hoogste rechtscolleges, heel veel rechtspraak van de lagere rechtbanken en verwijzingen naar honderdduizenden doctrinebijdragen uit meer dan 200 toonaangevende juridische tijdschriften.

 • De grootste collectie wetgeving, rechtspraak en rechtsleer
 • Permanente updates en dagelijkse nieuwsbrieven
 • Samenvattingen en kruisverwijzingen

Ingenieus

Slimme organisatie zorgt ervoor dat u alle relevante teksten vindt wanneer u ze nodig heeft. U weet zeker dat u echt alle zijden van uw argumentatie afgedekt heeft en of dat uw advies volledig sluitend is.

 • Logische structuur die past bij uw redeneerwijze
 • Slimme verbanden die u voorsprong geven
 • Inschatting argumenten tegenpartij
alle-jura-s-tpr-online-nl-fr
pushpin

Zoekvriendelijk

Soms weet u welke wet u nodig heeft. Dan typt u gewoon de datum of de titel in natuurlijk. Maar vaak weet u niet precies welke wet van toepassing is. Ook dan brengt Jura u snel op de juiste plaats.

 • Zoeken volgens uw eigen strategie
 • Relevante zoekresultaten: Jura toont precies wat u verwacht.
 • Alle bronnen over één thema in een paar klikken bereikbaar

Eenvoudig, efficiënt en geïntegreerd

Vindt u artikels en arresten die écht nuttig zijn, dan kunt u ze in Jura bijhouden, annoteren en gebruiken als basis voor verder opzoekwerk. Maar u kunt ze ook gewoon copy-pasten naar uw eigen conclusies en adviezen, en er zo verder mee aan de slag gaan.

 • Bruikbare argumenten kopiëren naar uw dossiers
 • Reken opzoekwerk door aan uw cliënten
 • Jura werkt samen met Jurisquare, Repair, Divide, Kleos en DLex

 

Verrijkt

Jura toont u altijd de wet zoals ze vandaag geldt. Die publiceren we ten laatste een week na de verschijning van elke wijziging. Zo is uw wetboek altijd up-to-date. Natuurlijk heeft u niet altijd de huidige versie van de wet nodig, maar ook wel eens de vorige versie of toekomstige. Daarom vindt u in Jura  alle voorgaande versies van een wetsartikel waarbij u oude en nieuwe versies kan vergelijken in een handige splitscreen, en daarnaast ook de toekomstige versie, eens deze gepubliceerd is. U krijgt tevens bij elke akte een overzicht van alle wijzigende akte en uitvoeringsbesluiten.

 • Alle versies van de wet
 • Leg verbanden tussen juridische bronnen
 • Begrijp de wet door en door
pepper
arrowmeet

Referenties en full text

In Jura vindt u titels én samenvattingen van een half miljoen vonnissen en arresten, en dat sinds 1980. Zelfs veel ongepubliceerde rechtspraak vindt zijn weg naar Jura. Jura telt bovendien een kwart miljoen referenties van doctrinebijdragen, van alle juridische uitgeverijen. Niet enkel Wolters Kluwer-uitgaven dus, maar ook de andere juridische publicaties die toonaangevend zijn in uw rechtstak.

 • Referenties naar alle juridische teksten
 • Bouw uw argumentatie in één keer op


Opleidingen en service

We leven in een snel evoluerende wereld. De accenten die u vandaag legt in uw kantoor, kunnen er morgen heel anders uitzien. Daarom is Jura geen juridische bibliotheek die u eenmalig aankoopt, maar eerder een partnership dat we samen aangaan. Wolters Kluwer investeert non-stop in research en stelt alles in het werk om u complete, up-to-date informatie aan te leveren. Daarnaast investeren we ook op continue basis in de technologische verbetering van uw gebruikerservaring.

 • Een virtuele bibliotheek met complete service
 • Volg een opleiding en ontdek alle mogelijkheden.

Wil u Jura testen, meer informatie of een bezoek ?

Vul het formulier in en ontvang je antwoord binnen 24h!

Contacteer ons via telefoon:


Tel.: 015 787 600 - Ma - Vr: 08:30 - 17:30

U kan Wolters Kluwer steeds bereiken op 015 78 76 00 of klant.BE@wolterskluwer.com om uw toestemming in te trekken, uw persoonsgegevens in te kijken, te verbeteren, te laten wissen, beperkt te laten verwerken of over te dragen. Voor meer informatie kan u onze Privacy Policy nalezen.