Nathalie Muylle officieel federaal minister van Werk

De benoeming van Nathalie Muylle (CD&V) tot federaal minister van ‘Werk, Economie en Consumenten, belast met Armoedebestrijding, Gelijke Kansen en Personen met een beperking’ is vandaag, vrijdag, in het Belgisch Staatsblad verschenen. Muylle volgt haar partijgenoot Wouter Beke op, die overstapt naar de Vlaamse regering.
De West-Vlaamse Muylle was tot nu ondervoorzitter van de Commissie Volksgezondheid in de Kamer en schepen van ‘Omgevingsvergunningen en stadsontwikkeling, Onderwijs, Patrimonium en Wijkhuizen’ in Roeselare. Haar favoriete thema’s zijn naar eigen zeggen: ziekenhuizen, zorgberoepen, geneesmiddelen, geestelijke gezondheid, tabak en alcohol, en federaal landbouwbeleid.
Muylles voorganger op Werk en Economie, Wouter Beke, hield het maar 3 maanden vol als federaal minister. Beke stapte op 1 juli 2019 in de voetsporen van toenmalig CD&V-minister Kris Peeters. Hij had ook nog Buitenlandse Handel in zijn portefeuille, maar die portefeuille schuift door naar zijn partijgenoot Pieter De Crem, huidig minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken. De Crem was tussen 2014 en 2018 ook al bevoegd voor Buitenlandse Handel.
Deze regeringswissel is ingegaan op de dag van ondertekening van het besluit. Dat is op 2 oktober 2019.

Gepubliceerd op 05-10-2019

Berichttitel

Berichtomschrijving
  626