Coronavirus COVID-19: Vlaamse regering verlengt traject bij activiteitencoöperaties

Kandidaat-ondernemers kunnen hun zaak opstarten en uittesten onder de vleugels van een activiteitencoöperatie, terwijl ze hun werklozenstatuut en uitkering behouden. Gedurende 18 maanden krijgen ze de nodige begeleiding en coaching om de economische levensvatbaarheid van hun project uit te testen. Voor heel wat kandidaat-ondernemers gooide corona echter roet in het eten. Tal van zaken die werden uitgetest moesten sluiten of kampen met een aanzienlijk omzetverlies. De Vlaamse regering wil de periode van de coronacrisis dan ook neutraliseren, zodat kandidaat-ondernemers met lopende overeenkomst bij een activiteitencoöperatie hun project na de crisis verder kunnen ontwikkelen en testen in meer normale omstandigheden.

Daarom verlengt de Vlaamse regering de vrijstellings- en begeleidingsperiode met 3 maanden voor overeenkomsten die liepen op 12 maart 2020. Totale duur is dus 21 maanden in plaats van 18 maanden. Maar let op: de Vlaamse minister bevoegd voor Werk kan deze periode nog een keer met 3 maanden verlengen als dat nodig is.
In werking: 12 maart 2020.
Bron:

Besluit van de Vlaamse Regering van 29 mei 2020 tot verlenging van de duur vermeld in artikel 111/38, tweede lid, van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni 2009 houdende de organisatie van de arbeidsbemiddeling en de beroepsopleiding, BS 5 juni 2020.

Gepubliceerd op 11-06-2020

  110