Coronavirus COVID-19: fietsers en steppers moeten geen mondmasker meer dragen in Brussels gewest

Vanaf 27 augustus 2020 zijn fietsers en steppers niet meer verplicht om een mondmasker te dragen wanneer ze zich in het Brussels gewest verplaatsen op de openbare weg. Maar dan moeten wel de social distancingregels worden nageleefd. Het gaat om een extra uitzondering op de algemene mondmaskerplicht die sinds 12 augustus 2020 geldt in het Brussels Hoofdstedelijk gewest.
Sinds 12 augustus zijn alle personen van 12 jaar en ouder ‘te allen tijde’ verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar domein én op alle private, maar voor het publiek toegankelijke plaatsen op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, behalve tijdens het beoefenen van een sport en bij het uitvoeren van intensief fysiek werk op de openbare weg. Voorwaarde is wel dat ze de social distancing respecteren. Ook voor mensen die door hun handicap geen mondmasker of gelaatsscherm kunnen dragen, geldt een uitzondering. Nu wordt dus een extra uitzondering ingevoerd voor fietsers en steppers.
De Brusselse burgemeesters krijgen de opdracht om de nieuwe regel bekend te maken aan de bevolking via affiches op de gebruikelijke plaatsen voor officiële bekendmakingen en andere communicatiekanalen.
Bron:

Gepubliceerd op 01-09-2020

  175