Vier nieuwe korpschefs bij Raad van State

Raad van State - Aanwijzing van de eerste voorzitter van de Raad van State

De Raad van State heeft vier nieuwe korpschefs. Er zijn nieuwe namen voor de mandaten van eerste voorzitter, voorzitter, auditeur-generaal en adjunct-auditeur-generaal.
 
 
Roger Stevens is aangewezen tot eerste voorzitter van de Raad van State. Voor een mandaat van vijf jaar. Hij volgt Yves Kreins op die met pensioen is gegaan.
De Nederlandstalige Stevens, sinds 2012 voorzitter van de Raad van State, wordt in die functie opgevolgd door de Franstalige Jacques Jaumotte, die tot nu kamervoorzitter was. Ook zijn mandaat duurt vijf jaar.
Ook op het auditoraat verandert een en ander. De Nederlandstalige Luc Vermeire, eerste auditeur-afdelingshoofd sinds 2015, wordt auditeur-generaal. Hij volgt Philippe Bouvier op.
En de Franstalige Eric Thibaut, eerste auditeur-afdelingshoofd sinds 2013, wordt aangewezen als adjunct-auditeur-generaal. Hij volgt Marc Lefever op die met pensioen is gegaan.
Op 11 september 2017 hebben de vier nieuwe korpschefs de grondwettelijke eed afgelegd. Op 22 september zijn ze op de algemene vergadering van de Raad officieel geïnstalleerd.
Bron: Raad van State - Aanwijzing van de eerste voorzitter van de Raad van State,BS 12 september 2017
Bron: Raad van State. - Aanwijzing van de auditeur-generaal bij de Raad van State, BS 12 september 2017
Bron: Raad van State. - Aanwijzing van de voorzitter van de Raad van State, BS 12 september 2017
Bron: Raad van State. - Aanwijzing van de adjunct-auditeur-generaal bij de Raad van State, BS 12 september 2017
Ilse Vogelaere
  614