Covid-19: Buitenspeeltuinen gaan weer open op 27 mei

Ministerieel besluit houdende wijziging van het ministerieel besluit van 23 maart 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken

Af en toe gaan pa en moe met ons naar de speeltuin toe’ klinkt het. En op woensdag is het eindelijk zover: de buitenspeeltuinen mogen weer open. En dat geldt ook voor de speeltuinen aan cafés en terrassen.

Volgens een besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 23 maart 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, mogen de volgende buitenspeeltuinen opengaan op woensdag:
  • de buurtspeeltuinen in open lucht die onder het toezicht staan van een lokale overheid,
  • de grote speeltuinen in open lucht in parken die onder het toezicht staan van de lokale overheid, en
  • de speeltuinen in open lucht die onder het toezicht staan van een uitbater van een speeltuin, attractie, cafetaria of restaurant. De binnenspeeltuinen en het aangrenzende café of restaurant zelf moet wel gesloten blijven. Bovendien heeft de uitbater de plicht om een volkstoeloop te vermijden.

Opengaan kan onder deze voorwaarden:
  • Bezoek aan de speeltuin kan alleen voor kinderen tot en met 12 jaar (en hun begeleiders).
  • De volwassenen die de kinderen begeleiden, respecteren de anderhalvemeterregel.
  • En er mogen maximum 20 kinderen tegelijkertijd aanwezig zijn in de speeltuin. Pech voor dat 21e kind.

Deze versoepeling geldt vanaf 27 mei 2020.

Zie ook:
Ministerieel besluit van 25 mei 2020 houdende wijziging van het ministerieel besluit van 23 maart 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, BS 23 maart 2020.
Carine Govaert
  413