Leden Vlaamse adviescommissie economisch migratiebeleid benoemd

In de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) werd een Adviescommissie voor Economische Migratie opgericht. Die commissie buigt zich over beleidsmaatregelen op het vlak van economische migratie. Nu zijn de leden van die adviescommissie benoemd voor een termijn van vier jaar, met ingang van 1 oktober 2017.

Gepubliceerd op 20-10-2017

steven-bellemans
Steven Bellemans
Wolters Kluwer
    Namelijk:
  • Lore Tack, Nathalie Diesbecq, Stefaan Peirsman en Joris Verschueren, als vertegenwoordigers van de representatieve werknemersorganisaties;
  • Anton Van Assche, Sonja Teughels, Chris Botterman en Dirk Malfait, als vertegenwoordigers van de representatieve werkgeversorganisaties;
  • Julia Tverdochlebova, als vertegenwoordiger van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie;
  • Ann Bogman, als vertegenwoordiger van het Departement Werk en Sociale Economie;
  • Sven De Haeck, als vertegenwoordiger van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding;
  • Johan Hanssens, als vertegenwoordiger van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie.

 

Tegelijk worden ook de plaatsvervangende leden benoemd voor een termijn van vier jaar.

Bij de uitwerking van de zesde staatshervorming zijn de Vlaamse bevoegdheden binnen het beleidsdomein Werk en Sociale Economie aanzienlijk uitgebreid. Onder andere voor de materie ‘economische migratie’.
Bij de implementatie werd de federale Adviesraad voor de tewerkstelling van buitenlandse werknemers op 1 januari 2017 vervangen door een Vlaamse Adviescommissie voor Economische Migratie. Die adviseert de Vlaamse Regering bij de uitvoering van de haar toegekende bevoegdheden in de materie arbeidskaarten en beroepskaarten.

Een bijhorend uitvoeringsbesluit regelt de samenstelling, de werking en de opdrachten van de commissie. En nu is ook het besluit verschenen dat de leden van die commissie benoemd.

 

Bron:  Benoeming van de leden van de Adviescommissie voor Economische Migratie, BS 19 oktober 2017

 

  471