1 op de 3 Vlamingen vindt zijn job niet zinvol

Een op de drie Vlaamse werknemers vindt zijn werk niet zinvol. Dat blijkt uit een studie van de Antwerp Management School. Wie zijn werk zinvol vindt, is vaak ook bereid om langer te werken. Veel bedrijven laten steken vallen als het over feedback geven aan hun personeelsleden gaat.

Het onderzoek heeft bijna 48.000 werknemers bevraagd en focuste op 4 pijlers: je talenten ten volle kunnen benutten, je job graag doen, jezelf kunnen zijn en ervaren dat je werkgever je autonomie en ondersteuning biedt. Slechts 5 procent ervaart zinvolheid over alle 4 die pijlers. 14 procent scoort hoog op 2 of 3 pijlers en ongeveer evenveel mensen op slechts 1 pijler.

De overgrote meerderheid, bijna 70 procent van de respondenten, excelleert op geen enkele van de vier pijlers. Over het algemeen vindt 1 op de 3 werknemers zijn job niet zinvol. Nochtans is dat wel belangrijk, zegt onderzoekster Ans De Vos: "Wie goed scoort op alle 4 de pijlers, geeft aan dat ze hun werk wel zien volhouden tot aan hun pensioen." Jobs die als niet zinvol worden gepercipieerd, hebben vaker last van ziekteverzuim.

(bron: deredactie.be - 21/06/2016)

(zie ook: Persbericht Kris Peeters - 21/06/2016)

Gepubliceerd op 23-06-2016

  61