Ziekte tijdens de vakantie: wat nu?

SocialEye Vraag & AntwoordAbonnees van SocialEye die niet onmiddellijk zelf het juiste antwoord vinden op hun vraag, kunnen bij hun opzoeking de hulp inroepen van onze medewerkers via de chatfunctie. Voor de lezers van HR World, lichten we voortaan geregeld één van deze interessante vragen toe.

Een werknemer is ziek geworden tijdens zijn vakantie. Kan hij zijn vakantiedagen op een later tijdstip opnemen, of is hij deze kwijt?

Dit hangt af van wanneer de werknemer juist ziek geworden is.

Als de werknemer arbeidsongeschikt wordt vóór het begin van de vakantie, dan worden de dagen die oorspronkelijk als vakantiedagen gepland waren, omgezet in ziektedagen. De werknemer kan de vakantiedagen dus op een later tijdstip opnemen. Voor de ziektedagen betaalt de werkgever gewaarborgd loon volgens de normale regels.

Wordt de werknemer echter ziek tijdens zijn vakantie, dan blijven deze ziektedagen toch vakantiedagen. De werknemer kan deze vakantiedagen dus niet op een later tijdstip opnemen. Hoewel dit in strijd is met de Europese regelgeving, heeft België zijn wetgeving nog steeds niet aangepast.

Meer informatie op SocialEye door te zoeken op 'ziekte en wettelijke vakantie':


Bron:  Chatvraag SocialEye


SocialEye is een online databank van Wolters Kluwer met basis- en sectorinformatie over arbeidsrecht, sociale zekerheid en loonfiscaliteit.

Kent u SocialEye nog niet en wil u graag kennis maken? Neem dan zeker een kijkje op volgende pagina.
Indien u interesse heeft, kan u steeds een gratis proefabonnement nemen. U kan ook contact opnemen met onze klantendienst op info@wolterskluwer.be of bellen naar 0800/40 302.

Gepubliceerd op 14-07-2015

Berichttitel

Berichtomschrijving
  96