Webinar: Ontslagbescherming werknemers

OntslagbeschermingHet Belgisch ontslagrecht is vrij.  In principe kan elke werknemer ontslagen worden voor zover de wettelijk vastgestelde opzeggingstermijn wordt toegekend of de overeenstemmende opzeggingsvergoeding wordt betaald. 

Niettemin genieten bepaalde werknemers ontslagbescherming.  Zo mogen bepaalde werknemers met een bijzonder statuut, bijvoorbeeld werknemers met tijdskrediet, slechts ontslagen worden om redenen vreemd aan hun bijzonder statuut.  De vakbondsafgevaardigden kunnen slechts ontslagen worden mits naleving van een specifieke procedure.  Personeelsafgevaardigden in de overlegorganen kunnen dan weer slechts ontslagen worden om welbepaalde redenen die vooraf zijn erkend door het paritair comité of de arbeidsrechtbank.  Niet-naleving van de regels inzake ontslagbescherming kan leiden tot het verschuldigd zijn van aanzienlijke beschermingsvergoedingen (tot zelfs acht jaar loon) aan de beschermde werknemers.

Tijdens een één uur durende webinar scheppen Emmanuel Plasschaert, hoofd van de Brusselse praktijk Arbeidsrecht van Crowell & Moring, en Evelien Jamaels, medewerkster in deze praktijk, duidelijkheid in het kluwen van ontslagbeschermingen.  Per categorie van bescherming komen de principes, procedures en bijzondere aandachtspunten aan bod. U kunt het webinar volgen vanop uw werkplaats via uw computer. Tijdens en na de sessie kunt u online vragen stellen aan de spreker.

Dit webinar wordt georganiseerd door de online databank SocialEye en is gratis toegankelijk voor de abonnees van de juridische module, praktische module en SocNews+ van SocialEye.

Wanneer? Donderdag 17 september 2015 van 12 tot 13u


 

Interesse? Neem contact op met Martine.Schoonbroodt@wolterskluwer.be of Ingrid.michiels@wolterskluwer.be.

Gepubliceerd op 08-09-2015

Berichttitel

Berichtomschrijving
  123