Wat verandert er op 1 maart 2016?

Wat verandert er op 1 maartHet begin van een nieuwe maand brengt meestal een aantal wijzigingen met zich mee. We zetten voor u de belangrijkste sociaal-juridische aanpassingen op een rijtje.

1. Nieuwe lijst met ecocheque-producten

Het gebruik van de ecocheques wordt vanaf 1 maart 2016 uitgebreid naar:

  • het onderhoud en de herstelling van milieuvriendelijke producten die je met ecocheques kan kopen,  vb zonnepanelen, hoogrendementsketels, fietsen, energiemeters, roetfilters en lpg-installaties.
    Het ‘onderhoud’ slaat niet op het schoonmaken van die producten, maar op de uitgaven die nodig zijn om die producten in goede staat te houden. Dan kunnen die milieuvriendelijke producten zo lang mogelijk gebruikt worden. Bovendien kan daarmee ook het verouderingsproces worden tegengehouden, stellen de sociale partners.
  • de aankoop van kabels die specifiek bestemd zijn voor aansluiting op de herlaadpalen om een elektrisch voertuig op te laden en van abonnementen die uitsluitend bestemd zijn voor aansluiting op die palen, met uitsluiting van de kosten van het elektrisch verbruik.
  • de aankoop tweedehandstextiel

Meer informatie rond ecocheques op SocialEye:

2. Drempel voor aanwezigheidsregistratie in bouwsector

De drempel voor elektronische aanwezigheidsregistratie in bouwsector (checkinatwork) daalt tot 500.000 euro - exclusief btw.
Bedoeling is om een duidelijk beeld te krijgen van de personen die op een bepaald moment aanwezig zijn op een bouwplaats. De registratie is een belangrijk instrument in de strijd tegen sociale en fiscale fraude. Bedoeling is om tegen 2018 te komen tot een aanwezigheidsregistratie naar alle werven.

Meer informatie rond aanwezigheidsregistratie in de bouwsector op SocialEye

Gepubliceerd op 29-02-2016

Berichttitel

Berichtomschrijving
  46