Wat met tijdskrediet bij een overdracht van onderneming?

SocialEye Vraag & AntwoordAbonnees van SocialEye die niet onmiddellijk zelf het juiste antwoord vinden op hun vraag, kunnen bij hun opzoeking de hulp inroepen van onze medewerkers via de chatfunctie. Voor de lezers van HrWorld, lichten we geregeld één van deze interessante vragen toe. 

Stel, een onderneming wordt overgenomen (een zogenaamde ‘overdracht van onderneming’ volgens cao nr. 32bis). Een aantal werknemers binnen deze onderneming hebben tijdskrediet op het moment van de overname. Kunnen zij dit tijdskrediet verderzetten bij hun nieuwe werkgever (de overnemer)?


Bij een wijziging van werkgever stopt het tijdskrediet in principe op de datum van de (effectieve) beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Het tijdskrediet kan niet automatisch worden voortgezet bij de nieuwe werkgever.


Er is wel een uitzondering op deze regel bij een wijziging van werkgever door een overdracht van onderneming volgens cao nr. 32bis. Het voltijds of deeltijds (1/5e of 1/2e) tijdskrediet dat liep bij de eerste werkgever, kan in dat geval dus worden voortgezet bij de nieuwe werkgever (= de overnemer) tot de voorziene einddatum.


Hiervoor moet de nieuwe werkgever wel een ‘verklaring van overdracht’ invullen (beschikbaar op www.rva.be). Hij bevestigt zo dat er een overdracht volgens cao nr. 32bis is, en dat hij akkoord gaat met de verderzetting van het tijdskrediet. De werknemer bezorgt deze verklaring van overdracht aan de RVA samen met de brief waarin hij de wijziging van werkgever meedeelt.


Opmerking: u kan de verklaring van overdracht ook gebruiken om de anciënniteit bij de vorige werkgever te laten meetellen voor een eerste tijdskredietaanvraag bij de nieuwe werkgever (= de overnemer).

Meer informatie kan u vinden in SocialEye:

> Behoud van het tijdskrediet in geval van wijziging van werkgever? (Praktische module – F. Verbrugge (Partena))

Voor meer informatie over de overdracht van onderneming (cao nr. 32bis), zie:


Bron: Chatvraag SocialEye

SocialEye Benefits moduleSocialEye is een onlinedatabank van Wolters Kluwer met basis- en sectorinformatie over arbeidsrecht, sociale zekerheid en loonfiscaliteit.

Kent u SocialEye nog niet en wil u graag kennis maken? Neem dan zeker een kijkje op volgende pagina.
Interesse? Neem dan een gratis proefabonnement of contacteer onze klantendienst via info@wolterskluwer.be (tel. 0800/40 302).


Gepubliceerd op 20-12-2016

Berichttitel

Berichtomschrijving
  388