Uitzendsector lanceert platform voor ondertekening van e-arbeidsovereenkomsten

e-signatureHonderdduizenden uitzendkrachten zullen in 2016 hun arbeidsovereenkomst elektronisch kunnen ondertekenen

Vandaag heeft Vicepremier en Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo, de allereerste e-arbeidsovereenkomst voor uitzendarbeid elektronisch ondertekend. Voor de minister is dit dossier niet alleen belangrijk in het kader van de administratieve vereenvoudiging, maar tevens een schoolvoorbeeld van democratisering van digitalisering. “Vanaf 2016 kunnen honderdduizenden uitzendkrachten hun arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen, en bovendien zullen deze elektronisch gearchiveerd worden. Dit betekent voor de uitzendkrachten heel wat minder administratieve rompslomp”, geeft Minister De Croo aan.

Om dit mogelijk te maken heeft Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, die onder meer de uitzendsector vertegenwoordigt, een specifiek online - platform gecreëerd, voorbehouden aan de uitzendbureaus. Dankzij dit platform kunnen uitzendkrachten voortaan hun arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen, ofwel via PC, ofwel mobiel via smartphone of tablet, met een e-ID of met een persoonlijke code.

“De uitzendkracht kan via een persoonlijke login niet enkel de e-arbeidsovereenkomsten ondertekenen, hij of zij krijgt op het platform ook een overzicht van de arbeidsovereenkomsten met alle uitzendbureaus waarvoor hij of zij werkt of heeft gewerkt”, verduidelijkt Ann Cattelain, Directeur van de juridische dienst van Federgon en coördinator van het project. ”Naast een aanzienlijke administratieve vereenvoudiging, willen we zowel voor de uitzendkrachten als voor de uitzendbedrijven meer rechtszekerheid creëren. Vandaag worden nog te weinig arbeidsovereenkomsten voor uitzendarbeid  tijdig ondertekend. We hopen dat met het nieuwe e-platform in 2016 meer dan 10.000.0000 arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekend zullen worden,” benadrukt Ann Cattelain.

De uitzendsector zet al lang in op administratieve vereenvoudiging en e-dossiers. Zo werkt de sector al sinds 2012 met elektronische facturen en was hij de eerste die de e-maaltijdcheques invoerde. De lancering van een platform voor de ondertekening van e-arbeidsovereenkomsten is voor de uitzendsector een logische volgende stap. Eens te meer maakt de sector hier zijn rol van pionier waar.

Bron: Persbericht Federgon

Gepubliceerd op 01-12-2015

Berichttitel

Berichtomschrijving
  86