Tax Shift Calculator berekent impact tax shift

calculatorWat betekent de vermindering van de werkgeversbijdrage concreet voor uw loonkost? Om die vraag te beantwoorden, heeft Agoria de ‘Tax Shift Calculator’ ontwikkeld op basis van de informatie die op 12 oktober 2015 beschikbaar was. Deze tool laat u in enkele muisklikken het effect van de tax shift op de loonkost van uw bedrijf tot 2020 uitrekenen.


De tool berekent het percentage waarmee door de tax shift-operatie de totale loonkost van uw bedrijf zal dalen ten opzichte van de loonkost vandaag (2015). Ook de tussentijdse impact op uw bedrijfsbudget wordt becijferd (2016, 2018, 2019 en 2020). Merk op dat de tax shift in 2017 geen bijkomende impact zal hebben op de loonkost.


Hoe werkt het? De basis werkgeversbijdrage voor sociale zekerheid, vandaag 32.4% wordt in stappen verlaagd tot 25%. Tegelijkertijd worden de structurele bijdragevermindering en de IPA-korting op bedrijfsvoorheffing verminderd en/of ontmanteld.


Afhankelijk van het loonniveau verschilt de structurele korting. De daling van de loonkost zal dus verschillen naargelang van het loonniveau van uw bedrijf. Daarom moet u in de berekeningstool de opdeling van de loonmassa in functie van het loonniveau invoeren. De tool berekent dan concreet voor uw bedrijf wat de impact kan zijn.

Vul het aandeel loonmassa per loonniveau in zodat het totaal 100% is. Onder “loonmassa” dient u te begrijpen: het voltijds theoretisch maandloon onderworpen aan sociale bijdragen bij volledige prestaties van uw werknemers. Hierbij wordt voor arbeiders best het theoretisch voltijds loon op maandbasis ingegeven bij volledige prestaties.


U vindt de Tax Shift Calculator hier.

Bron: Agoria

 Zie over de tax shift ook Regering bereikt akkoord over tax shift.


 

Gepubliceerd op 16-10-2015

Berichttitel

Berichtomschrijving
  101