Sociale verkiezingen 2016: de spelregels voor de kandidatenlijsten

Olivier WoutersTussen 9 en 22 mei 2016 vinden in heel wat ondernemingen de volgende vierjaarlijkse sociale verkiezingen plaats van de werknemersafgevaardigden in de ondernemingsraad en in het comité voor preventie en bescherming op het werk.

Maar uiteraard geen sociale verkiezingen zonder kandidaten. De wetgeving inzake sociale verkiezingen onderwerpt de voordracht van de kandidaten aan een reeks strikte regels en termijnen.

In deze bijdrage van Olivier Wouters, advocaat-vennoot bij Claeys & Engels Advocaten, wordt een overzicht van deze spelregels gegeven, met een bijzondere aandacht voor de rechtspraak betreffende de vorige verkiezingsedities.

Sociale verkiezingen 2016 − de spelregels voor de kandidatenlijsten

Oriëntatie"Oriëntatie" is een exclusief maandblad over sociaal recht dat u een gedetailleerde analyse verschaft van de sociale actualiteit. Dit gespecialiseerde tijdschrift behandelt nieuwe wetten en trends, en biedt een praktische en geactualiseerde kijk op diverse thema's. Daarnaast krijgt u op regelmatige basis 'Rechtspraak binnen uw bereik', die u op de hoogte houdt van de meest relevante sociaalrechtelijke arresten van de voorbije weken of maanden.

Zetelen in het redactiecomité: J. Deconinck (Director Employee Relations Hewlett-Packard EMEA), O. Vanachter (Doctor in de rechten, hoogleraar K.U. Leuven) en O. Wouters (Advocaat - Vennoot Claeys & Engels). De artikels zijn van de hand van een heel scala aan advocaten en experts in sociaal recht.

Gepubliceerd op 11-03-2016

Berichttitel

Berichtomschrijving
  83