Ontslagen worden via SMS... Kan dat?

smartphoneNa een lange werkdag kom je voldaan thuis, wanneer je plots een SMS-berichtje ontvangt. Bij het lezen ervan stort je wereld in: het is je baas die je meldt dat je ontslagen bent… Maar kan dit zo maar?
 
Een werkgever heeft 2 opties wanneer hij van je af wil: hij laat je een opzeggingstermijn presteren of hij beëindigt je arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang.
 
In het eerste geval, zal hij je niet per SMS kunnen ontslaan. Indien hij wenst dat je je opzeggingstermijn nog presteert, dan zal hij je arbeidsovereenkomst per aangetekende brief of via tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder moeten beëindigen.
 
Indien hij de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang wil stopzetten, dan hoeft hij zich niet aan deze regels te houden. Een ontslag per SMS is dan mogelijk. Bij een ontslag per sms ben je dan ook onmiddellijk vrijgesteld van arbeidsprestaties. De werkgever is bovendien verplicht je een opzegvergoeding uit te betalen die minstens gelijk is de opzeggingstermijn die je in normale omstandigheden gehad zou hebben.
 
Kortom, alhoewel het van weinig elegantie getuigt, is een ontslag per sms juridisch perfect mogelijk.
 

Bron: Stroobants Buelens advocaten 

Meer informatie vindt u op SocialEye door te zoeken op 'duur opzeggingstermijn' en 'opzeggingsvergoeding'.

Gepubliceerd op 18-08-2015

Berichttitel

Berichtomschrijving
  89