Nieuwe editie Sociale Compendia 2015-2016

WillyvanEeckhoutteDe nieuwe edities van het Sociaal Compendium Arbeidsrecht en het Sociaal Compendium Socialezekerheidsrecht zijn verschenen. De nieuwe kleur van de cover inspireerde de auteur, prof. dr. Willy van Eeckhoutte, tot volgende gevleugelde woorden.

Het sociaal recht kleurt blauw….

Neen, dit is geen uitspraak over liberale sporen die zouden te vinden zijn in de wetten van de regering-Michel. Het is de kleur van de kaft van de kersverse nieuwe editie van de Sociale Compendia 2015-2016.

Je kan er misschien aan twijfelen of het wel om blauw gaat. Maar de twijfel die je ertoe bewoog een van de vijf delen (drie Arbeidsrecht, twee Socialezekerheidsrecht) te openen, smelt na de consultatie daarvan als sneeuw voor de zon.

Eigenlijk zijn de boeken eerder groenblauw van kleur. De groene component staat voor de hoop die je mag koesteren het antwoord op je vragen in een van de vijf volumes te vinden. Niet voor niets is groenblauw of appelblauw de kleur van het mineraal dat men turkoois noemt, een geneeskrachtige en beschermende steen, die zowel evenwicht en rust brengt als vitaliseert bij uitputting. Precies het effect van de helderheid en transparantie van de Sociale Compendia.

Pantone 15-5519, dat is de kleurcode waarom het hem gaat. Het is een van de kleuren van het jaar 2015. Zoals het Sociaal Compendium Arbeidsrecht en het Sociaal Compendium Socialezekerheidsrecht twee van de boeken van het jaar 2015 zijn. En zelfs ook van 2016. Haal die vijf turquoise edelstenen in huis!

Willy van Eeckhoutte is actief aan de Gentse balie en is sinds 1991 advocaat-vennoot. Hij is buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent, waar hij de vakken arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht geeft in respectievelijk de bachelors- en de masteropleiding. In 1999 werd hij benoemd tot advocaat bij het Hof van Cassatie.


 

SOZEHet Sociaal Compendium – Socialezekerheidsrecht 2015-2016 bestaat uit 2 boekdelen. U krijgt in dit werk niet alleen de oplossing mee voor allerlei socialezekerheidsproblemen, u verneemt ook welke bronnen dit antwoord staven. Als er geen directe oplossing bestaat, verwijst de auteur u meteen door naar meer specifieke bronnen, zodat u altijd op het goede spoor zit.

Meer informatie kan u vinden op onze webshop.

SOCOHet Sociaal Compendium – Arbeidsrecht 2015-2016 bestaat uit 3 boekdelen. Dit werk bevat een volledige beschrijving van het arbeidsrecht, met verwerking van alle rechtsbronnen: verdragen, wetgeving, CAO’s, rechtspraak, doctrine en administratieve interpretaties.

Meer informatie kan u vinden op onze webshop.

Gepubliceerd op 13-10-2015

Berichttitel

Berichtomschrijving
  78