Loonbeslag en tijdskrediet: wat nu?

piggy bankBij een werknemer wordt beslag gelegd op zijn loon. Hij werkt op dat moment voltijds, maar vraagt later 1/5e tijdskrediet aan. Waaraan moet je dan als werkgever denken? Marie-Paule Dellisse geeft een antwoord op deze vraag in het boek Loonbeslag en -overdracht.

In een dergelijke situatie moet de werkgever rekening houden met 2 zaken:

1. De verklaring van derde-beslagene

Niettegenstaande artikel 1455 van het Gerechtelijk Wetboek slechts een nieuwe verklaring van derde-beslagene oplegt wanneer de bezittingen van de werknemer vermeederen, raden we u ten stelligste aan om deze wijziging aan de schuldeiser mee te delen, en wel met een wijzigende verklaring van derde-beslagene. Het staat immers vast dat de schuldeiser meer zal inzitten met een vermindering van het beschikbare gedeelte dan met een vermeerdering ervan.

2. De cumulatie van de inkomsten

Uiteraard moet de werkgever inhouden op het beschikbare gedeelte, gevormd door de optelling van de inkomsten uit arbeid en de tijdskredietuitkering. Hij kan slechts aan de uitbetalingsinstelling van de tijdskredietuitkering vragen om deze inhoudingen te doen indien de schuldeiser hun ook het beslag op uitkeringen betekent (de verstandigste oplossing als men vroeg of laat niet wil geconfronteerd worden met aan de werkgever en aan de RVA voor verschillende schuldeisers betekende loonbeslagen en/of -overdrachten).

TEWTOP16003Meer informatie nodig? Dan is het boek Loonbeslag en -overdracht, verschenen in de boekenreeks Tewerkstellen Topics, iets voor u. In dit boek behandelt Marie-Paule Dellisse deze materie vanuit een praktische invalshoek door de procedure en de verplichtingen van de werkgever stap voor stap uiteen te zetten. Dit wordt geïllustreerd met talrijke specifieke gevallen en de commentaren worden aangevuld met waardevolle tips.

Neem snel een kijkje op onze webshop.

Gepubliceerd op 09-08-2016

Berichttitel

Berichtomschrijving
  163