Kan een werknemer op doktersbezoek tijdens het werk ?

SocialEye Vraag & AntwoordAbonnees van SocialEye die niet onmiddellijk zelf het juiste antwoord vinden op hun vraag, kunnen bij hun opzoeking de hulp inroepen van onze medewerkers via de chatfunctie. Voor de lezers van HrWorld, lichten we geregeld één van deze interessante vragen toe.

Een werknemer heeft een afspraak gemaakt bij een dokter om tijdens de werkuren op onderzoek te gaan. Wat nu?

In principe moet een werknemer steeds zijn afspraken voor controle, onderzoek of behandeling buiten de werkuren laten plaatsvinden. Een uitzondering wordt gemaakt voor zwangere vrouwen, werknemers die ziek worden tijdens het werk, werknemers die in het kader van welzijn op het werk naar de arbeidsgeneesheer moeten en bij een arbeidsongeval of beroepsziekte. Deze werknemers zullen recht hebben op gewaarborgd loon voor de periode dat ze afwezig zijn voor het onderzoek.

Indien de werknemer een geneeskundig getuigschrift overhandigt aan de werkgever, dan moet dit overeenkomstig het arbeidsreglement, de collectieve overeenkomst of individuele vraag van de werkgever volgende gegevens bevatten:

  • de waarschijnlijke duur van de ongeschiktheid, d.w.z. de vermoedelijke begin- en einddatum ervan;
  • of de werknemer zich, met het oog op een controle, eventueel buitenshuis mag begeven;
  • de identiteit en de hoedanigheid van de persoon die het heeft opgesteld;
  • de oorzaak van de afwezigheid: ziekte of ongeval (professionele oorsprong of niet), hospitalisatie, enz.;
  • of het om een eerste getuigschrift gaat of om een verlenging;
  • of de ongeschiktheid in geval van hervalling al dan niet te wijten is aan een andere oorzaak dan de eerste ongeschiktheid;
  • of het eventueel toegelaten is zich buitenshuis te begeven.

Pas wanneer het geneeskundig getuigschrift deze vermeldingen bevat, zal de werknemer gewaarborgd loon ontvangen. Indien er geen arbeidsongeschiktheid wordt vastgesteld, dan zorgt het doktersattest er enkel voor dat de werknemer gewettigd afwezig is, maar het impliceert geen recht op loon.

Bron: Chatvraag SocialEye

Meer informatie op SocialEye door te zoeken op op 'getuigschrift arbeidsongeschiktheid'

SocialEye Benefits moduleSocialEye is een online databank van Wolters Kluwer met basis- en sectorinformatie over arbeidsrecht, sociale zekerheid en loonfiscaliteit.

Kent u SocialEye nog niet en wil u graag kennis maken? Neem dan zeker een kijkje op volgende pagina.
Indien u interesse heeft, kan u steeds een gratis proefabonnement nemen. U kan ook contact opnemen met onze klantendienst op info@wolterskluwer.be of bellen naar 0800/40 302.


Gepubliceerd op 08-02-2016

Berichttitel

Berichtomschrijving
  1487