Is er recht op loon bij een staking?

SocialEye Vraag & AntwoordAbonnees van SocialEye die niet onmiddellijk zelf het juiste antwoord vinden op hun vraag, kunnen bij hun opzoeking de hulp inroepen van onze medewerkers via de chatfunctie. Voor de lezers van HrWorld, lichten we geregeld één van deze interessante vragen toe.

Het is weer zover: op woensdag 7 oktober vindt er een nationale betoging plaats in Brussel. Op vrijdag 9 oktober staakt dan weer een deel van het personeel bij de spoorwegen. Wat wil dit zeggen voor werknemers die mee staken, of die niet (tijdig) op het werk geraken door de staking? Hebben zij recht op loon of niet?


De werknemer neemt zelf deel aan de staking of een stakingsactie


In dat geval moet de werkgever geen loon betalen aan de werknemer. Als de werknemer aangesloten is bij een vakbond, en deze de staking erkend heeft, dan kan de staker wel recht hebben op een stakingsvergoeding van de vakbond.


De werkgever kan zijn werknemers overigens niet verbieden om deel te nemen aan een stakingsactie.

De werknemer raakt niet of niet tijdig op het werk


Als de staking onvoorzien was, en de werknemer hier pas van op de hoogte was nadat hij al naar het werk vertrokken was, dan heeft hij recht op zijn volledige loon.


In dit geval is de staking echter op tijd aangekondigd in de media. De werknemer moet de nodige maatregelen nemen om op tijd op het werk te geraken, bijvoorbeeld door zich op een andere manier te verplaatsen (eigen wagen, carpooling) of een alternatief zoeken (bijvoorbeeld door een dag thuis te werken, indien mogelijk).


Alleen als de werknemer de nodige maatregelen genomen heeft om op tijd op het werk te geraken, kan er recht zijn op loon voor niet-gepresteerde uren.

Meer informatie vindt u in SocialEye door te zoeken op 'staking':

  • Staking (Juridische module - W. van Eeckhoutte)
  • Staking (Praktische module – F. Verbrugge (Partena))

Bron: Chatvraag SocialEye

SocialEye is een online databank van Wolters Kluwer met basis- en sectorinformatie over arbeidsrecht, sociale zekerheid en loonfiscaliteit.

Kent u SocialEye nog niet en wil u graag kennis maken? Neem dan zeker een kijkje op volgende pagina.
Indien u interesse heeft, kan u steeds een gratis proefabonnement nemen. U kan ook contact opnemen met onze klantendienst op info@wolterskluwer.be of bellen naar 0800/40 302.


Gepubliceerd op 06-10-2015

Berichttitel

Berichtomschrijving
  131