Flexibel verlonen: top 10 gekozen voordelen

Steeds meer werknemers zijn geïnteresseerd in flexibele verloning. Door een cafetariaplan te voorzien, hebben werknemers meer inspraak in hun loonpakket. Wat voor werknemer A interessant is, is dat immers niet noodzakelijk voor werknemer B.

Gepubliceerd op 23-07-2018

loon-bonus-large

Maar wat zijn nu de meest gekozen flexibele voordelen? In 2017 zag de top 10 er als volgt uit:

  1. Bedrijfswagen
  2. Pensioensparen
  3. Warrants
  4. Verlof
  5. Tankkaart
  6. Laptop
  7. Smartphone
  8. Bedrijfsfiets
  9. Tablet
  10. Gereserveerd budget

Vooral voordelen die fiscaal voordelig zijn en makkelijk in te voeren, halen de top 10. Het is natuurlijk de bedoeling om met dezelfde kost meer netto besteedbaar inkomen over te houden, en om hierbij rekening te houden met de persoonlijke, gevarieerde loonbehoeftes van uw medewerkers.

Fiets wordt populairder

Hoewel de bedrijfswagen nog steeds op nummer één staat, wint de bedrijfsfiets de afgelopen twee jaar toch aan belang. Vooral de almaar grotere populariteit van elektrische fietsen geeft een echte boost. Ook werknemers die meer dan 10 km van de werkplaats wonen, kunnen deze afstand zo immers vlot en comfortabel overbruggen.

Stijging gebruik warrants

We zien dat ook steeds vaker warrants worden toegekend. Hoewel deze mogelijkheid al 10 jaar bestaat, wint deze pas de laatste 3 jaar aan bekendheid.

Wat brengt de toekomst?

Door de veranderende wetgeving, zullen bepaalde voordelen allicht nog interessanter worden, en dus aan belang winnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de RSZ-bijdragen voor de bedrijfsfiets, die sinds 2018 volledig wegvallen. Ook ICT en mobiele apparaten zijn sinds dit jaar nog voordeliger. Er zijn dus zeker verschuivingen in de top 10 mogelijk de komende jaren.

> Zie hierover ook ons bericht Nieuwe administratieve verduidelijking voor de VAA die voortvloeien uit het persoonlijk gebruik van een pc, een tablet, een smartphone, enz. (01/06/2018)

Bron: Attentia

  2018