Belg verdient 1,2% meer in 2016 dan het jaar voordien

Money loonVorig jaar is het basissalaris van de Belg met 1,2 % toegenomen, dat blijkt uit de salarisstudie van hr-consultancybureau Hudson. Het gaat om de laagste loonstijging sinds het crisisjaar 2009. Anderzijds worden steeds meer werknemers beloond met een bonus.

Wat opvalt, is dat het percentage van de loonstijging vooral te danken is aan de hogere indexering in vergelijking met vorig jaar. De toegekende loonsverhoging bovenop de indexering daalde vorig jaar namelijk van 1,2% naar 0,8%. De senior manager is procentueel gezien de grootste verliezer. Waar die in 2015 nog een loonstijging van 2,0 % kreeg, valt dit in 2016 terug tot 0,7%.

Laagste groei sinds crisis
 
De stijging van het basissalaris is met 1,2% de laagste groei sinds crisisjaar 2009. Toen klokten de bedrijven af op een loonstijging van 0,9%. Een van de redenen waarom de stijging zo laag is, kunnen we vinden bij de loonnorm. Deze wordt om de twee jaar vastgelegd en bepaalt hoeveel de lonen wettelijk mogen stijgen. Op die manier wil de overheid de verloning van de Belgische werknemers concurrentieel houden met die van onze buurlanden. Een andere reden is dat het economisch onzekere tijden zijn en blijven. De laatste jaren kennen we een lage economische groei waardoor bedrijven het risicovol vinden om grote loonsverhogingen door te voeren.

Meer bonussen
 
Naast het basissalaris worden in de studie ook de trends in variabel loon geanalyseerd. “Vorig jaar kon 6 op de 10 Belgische werknemers rekenen op een bonus”, licht Bert De Greve, Director Organisational Talent Management bij Hudson toe. “ We zien dat het aantal rechthebbenden vooral bij de senior managers toeneemt en hun bonus verder verhoogt. Hun basisloon stijgt dus minder snel, maar we kunnen stellen dat die stabilisering gecompenseerd wordt door hogere bonussen. Ook opmerkelijk is dat ook kleine bedrijven een inhaalbeweging maken op het vlak van bonussen. Op jaarbasis kan een bediende zich aan ongeveer 2.250 euro bruto verwachten. Voor een senior manager kan dat bedrag oplopen tot iets meer dan 17.300 bruto euro. Tegenover de voorgaande jaren krijgen meer bedienden en kaderleden een bonus, maar ligt die globaal genomen lager, omdat de koek in kleinere deeltjes wordt verdeeld. Bovendien krijgen werknemers die hoger op de ladder staan vaker een bonus uitbetaald in de vorm van opties, aandelen of warranten, om fiscale redenen. Die zogenoemde non-cash bonussen zien we de laatste jaren steeds vaker opduiken en het ziet er niet naar uit dat die trend snel zal veranderen.”

Bron: Persbericht Hudson

TEWTOP16002Ook interesse in een flexibele verloning voor uw werknemers? Dan is dit boek iets voor u!

In 'De Bonussen' geeft Sophie Stenuick een overzicht van de mogelijkheden die de Belgische wetgeving inzake bonussen biedt.

Meer informatie vindt u op onze webshop.

Gepubliceerd op 27-07-2016

Berichttitel

Berichtomschrijving
  68