Aandachtspunten bij intragroep detacheringen in een internationale context

Anne van Boles_Nadja De BieIntragroep detacheringen en intragroep transfers van werknemers zijn schering en inslag op de internationale arbeidsmarkt.
Vaak wordt er echter onvoldoende rekening gehouden met de verschillen tussen beide tewerkstellingsvormen en de gevolgen die zij hebben.
Vanuit een arbeidsrechtelijk- en socialezekerheidsperspectief is het belangrijk om deze verschillende tewerkstellingsvormen te analyseren en correct toe te passen naargelang de concrete situatie waarin de werknemer en werkgever zich bevinden.

In deze bijdrage van Anne van Boles (Legal Consultant HR Law bij PwC Belgium) en Nadja De Bie (Senior Manager bij PwC Belgium) vindt u een aantal aandachtspunten terug die belangrijk zijn bij detacheringen en transfers van werknemers vanuit andere EER-lidstaten of Zwitserland naar België.

Intragroep detacheringen en transfers van personeel in een internationale context

Expat NewsMeer diepgaande besprekingen over de sociale en fiscale implicaties van grensoverschrijdende tewerkstelling vindt u in Expat news.

Zowel de wetgeving en rechtspraak rond buitenlandse werknemers in België en Belgische werknemers in het buitenland komen aan bod.

Expat news wordt samengesteld door de top van de consultancy: Fieldfisher WBCJ en PwC.

Gepubliceerd op 21-06-2016

Berichttitel

Berichtomschrijving
  255