500 euro onbelast bijverdienen geblokkeerd door belangenconflict

De Franse Gemeenschapscommissie (COCOF) heeft een belangenconflict ingeroepen tegen het wetsontwerp over het onbelast bijklussen. Met deze maatregel zouden werknemers, zelfstandigen en gepensioneerden tot 500 euro per maand onbelast kunnen bijklussen.

Gepubliceerd op 22-01-2018

Maaike Hemeleers
Wolters Kluwer
money-2991837_1920

De maatregel maakt deel uit van het zomerakkoord. Werknemers die minstens 4/5e werken, zelfstandigen in hoofdberoep en gepensioneerden zullen tot 500 euro per maand en 6.000 euro per jaar onbelast kunnen bijverdienen. Dit zou enkel kunnen voor bepaalde activiteiten in het verenigingsleven, klussen bij particulieren en met de deeleconomie.

Onlangs kwamen de federale coalitiepartners nog overeen dat de maatregel stapsgewijs ingevoerd zou worden. Een eerste deel (met onder andere bijklussen via deelplatformen en in sport- en culturele verenigingen) zou in werking treden vanaf 20 februari. Voor bijklussen in de zorgsector zouden extra voorwaarden uitgewerkt worden, en was een inwerkingtreding vanaf 1 juli voorzien.

Het belangenconflict strooit nu roet in het eten. Het zorgt ervoor dat het dossier gedurende 60 dagen stil ligt. De inwerkingtreding van 20 februari zal dus zeker niet gehaald worden.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Bronnen: De Standaard, HLN, De Tijd

  1169