3 op 4 Belgen weigert job zonder flexibiliteit

thuiswerkenBelgische kantoorwerkers hechten veel waarde aan de mogelijkheid om zelf te beslissen waar en wanneer ze werken. 74% (61% wereldwijd) zou een job zelfs weigeren als die geen flexibiliteit zou bieden. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Regus, ’s werelds grootste flexplekaanbieder, waarvoor bijna 40.000 kantoorwerkers uit 100 landen - waarvan bijna 300 in België – werden ondervraagd.


 

Tijdens de zomervakantie hebben velen de tijd om na te denken over de voor- en nadelen van hun job. Eerder Regus onderzoek liet zien dat 41% van de kantoorwerkers dan ook overweegt om na de vakantie van werk te veranderen. Vaak gaan ze hierbij op zoek naar een betere balans tussen hun werk- en privéleven.


 

“Werknemers die de mogelijkheid krijgen om meer van thuis uit – of vanuit een werklocatie dicht bij huis te werken - zullen minder snel elders hun heil gaan zoeken. Zo gaf 44% van de respondenten (48% wereldwijd) aan dat ze langer bij hun vorige job waren gebleven als ze er meer flexibiliteit hadden gekregen. Ondernemingen die talentvolle werknemers willen behouden of aantrekken, moeten hier rekening mee houden,” aldus William Willems, Algemeen Directeur van Regus België.


 

Flexibel werken heeft dan ook tal van voordelen, zo blijkt verder uit het onderzoek dat:

  • Volgens 73% van de respondenten (78% wereldwijd) hebben ‘flexwerkers’ meer vrije tijd omdat ze hun werk beter kunnen inplannen. Hierdoor blijft er meer tijd over om door te brengen met familie en vrienden (88% tegenover 91% wereldwijd) of voor hobby’s (84% tegenover 83% wereldwijd).
  • 4 op 5 respondenten – evenveel in België als wereldwijd – vinden dat flexwerkers een betere werk-privébalans hebben. 
  • Flexwerkers zijn volgens 63% van de respondenten (71% wereldwijd) beter uitgerust omdat ze minder tijd kwijt zijn aan woon-werkverkeer. Het helpt hen ook om gezonder te leven (80% tegenover 74% wereldwijd).

Bron: Persbericht Regus

 Wil u meer informatie over de mogelijkheden tot flexibiliteit binnen de Belgische arbeidswetgeving? Dan zijn deze boeken iets voor u:

Temporele werkgeversflexibiliteit

Temporele werkgeversflexibiliteit. Mogelijkheden en beperkingen

Auteur Sigrid Dereymaeker belicht de belangrijkste flexibiliteitsinstrumenten die ter beschikking staan van de werkgever, zoals de kleine en grote flexibiliteit, overuren, deeltijdse arbeid, variabele uurroosters, ... De verschillende thema's worden bovendien vanuit een praktisch oogpunt benaderd.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Lees ook ons artikel Mogelijkheden en beperkingen van de werkgeversflexibiliteit: een praktische benadering 

TEWTOP15004Temporele werknemersflexibiliteit. Het werk- en privéleven in balans

Naast glijdende uren, bespreekt Sigrid Dereymaeker in dit boek heel wat andere arbeidsrechtelijke instrumenten die ter beschikking staan van werknemers bij het uitbouwen van een evenwichtige balans, zoals deeltijdse arbeid, tijdskrediet, thuiswerk,… Ze maakt gebruik van praktische voorbeelden en overzichtelijke schema’s om deze complexe materie te verduidelijken.


Meer informatie kan u vinden op onze webshop.

Lees ook ons artikel Werknemers laten kiezen wanneer ze het werk aanvatten... Kan dat zomaar? 

 

Gepubliceerd op 17-08-2016

Berichttitel

Berichtomschrijving
  120