Antwerpen en Limburg klaar voor justitiehervorming

BELGAIMAGE-58057129.jpgIn Antwerpen hebben gisteren zeven nieuwe korpschefs tegelijk de eed afgelegd. Zij zullen de gerechtelijke hervorming moeten vormgeven voor de provincies Antwerpen en Limburg. Over hun beleidsplannen wilden de korpschefs nog niet veel prijsgeven. 'We willen dit eerst bespreken met onze mensen', luidde het op de persconferentie. Samenwerking was alvast het meestgehoorde voornemen voor de uitvoering van de plannen.

Tony Heeren (°1955) wordt de nieuwe voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Limburg (dat omvat de oude arrondissementen Tongeren en Hasselt). Heeren was al voorzitter van de rechtbank in Hasselt.

Bart Willockx (°1969) heeft de eed afgelegd als nieuwe voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen (dat omvat de oude arrondissementen Antwerpen, Turnhout en Mechelen). Willockx was tot nu toe voorzitter in de rechtbank van eerste aanleg in Mechelen.

Annemie Janssens (°1962) wordt de nieuwe voorzitter van de arbeidsrechtbank Antwerpen. Die rechtbank strekt zich uit over de provincies Antwerpen en Limburg, en omvat dus vijf oude arrondissementen.

Thomas Van Houtte (°1967) wordt de voorzitter van de rechtbank van koophandel. Ook die rechtbank omvat de provincies Antwerpen en Limburg.

Annemie Gepts (°1956) heeft de eed afgelegd als de nieuwe procureur van Antwerpen. Gepts was tot nu toe procureur in Mechelen.

Guido Vermeiren (°1965) wordt de nieuwe procureur in Limburg. Hij was tot nu toe substituut-procureur-generaal in het hof van beroep in Antwerpen.

Stephanie Steylemans (°1965) tot slot heeft de eed afgelegd als nieuwe arbeidsauditeur in Antwerpen. Zij was dat al in het oude arbeidsauditoraat Antwerpen.

Vorige week vrijdag hadden ook al Bruno Luyten en Patrick Vandenbruwaene de eed afgelegd. Luyten (°1953) is de nieuwe eerste voorzitter van het hof van beroep in Antwerpen, Vandenbruwaene (°1959) de nieuwe PG.

Gepubliceerd op 13-05-2014

  460