Studiedag 'Een slim huwelijkscontract en een slim testament anno 2016'

Op 21 januari 2016 herneemt M&D in Leuven de studiedag 'Een slim huwelijkscontract en een slim testament anno 2016'.


HuwelijkMeester Nathalie Labeeuw van het kantoor Cazimir zal tijdens deze studiedag overlopen welke clausules in het huwelijkscontract kunnen helpen bij de vermogensplanning tussen echtgenoten of partners.


Hoewel de overdracht van een onroerend goed tussen echtgenoten of partners in de meeste gevallen plaatsvindt na het overlijden van één van beide partners (in het kader van de wettelijke erfregeling) kunnen echtgenoten of partners ook al tijdens hun leven aan successieplanning doen. Uiteraard willen zij hierbij latere betwistingen te vermijden en dit bij voorkeur op een fiscaal interessante manier.

Mr. Nathalie Labeeuw is advocaat-vennoot bij Cazimir en gespecialiseerd in successieplanning, familiaal vermogensrecht en internationaal privaatrecht. Zij adviseert hierbij over de overdracht van familiale ondernemingen en werkt vermogensplanningen uit bij cliënten met een complexe gezinssituatie, al dan niet met een internationaal karakter.

Daarnaast zal, tijdens een tweede sessie, meester Ann Malfait bekijken hoe, anno 2016, ook via testament latere problemen vermeden kunnen worden en hoe de fiscale druk kan verlaagd worden.

Mr. Malfait is advocaat-vennoot bij Rivus Advocaten  is gespecialiseerd in de vereffening en verdeling van nationale en internationale nalatenschappen. Daarnaast behandelt zij betwistingen tussen particulieren over testamenten en schenkingen, alsook discussies met de belastingadministratie inzake successierechten.


Bekijk hier alvast het interview met Nathalie Labeeuw:

 

Gepubliceerd op 13-01-2016

  550