Save the date - leerstoel Gommaar van Oosterwyck 2017-2018

De 19de Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck is dit jaar toegekend aan minister van Justitie Koen Geens, die ook buitengewoon hoogleraar KU Leuven is. De leerstoel zal plaatsvinden op vrijdag 27 april 2018 om 14 uur in Brussel (exacte locatie volgt). 

Gepubliceerd op 01-03-2018

nathan-dumlao-572047-unsplash
(c) Nathan Dumlao

De Opleiding Notariaat van de Vrije Universiteit Brussel staat in voor de jaarlijkse organisatie van de Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck.

Met deze leerstoel wordt een drievoudig doel beoogd: hulde brengen aan ere-hoogleraar, ere-vrederechter en ere-notaris Gommaar Van Oosterwyck, een gelegenheid scheppen voor oud-studenten van de Opleiding Notariaat om de band met elkaar en met de medewerkers van de opleiding aan te halen, en het woord verlenen aan een gastspreker die een onderwerp dat in rechtstreeks verband staat met het notariaat en de daarmee verwante beroepen, op wetenschappelijke wijze behandelt.

wvv-geens-010

De 19de Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck is dit jaar toegekend aan minister van Justitie Koen Geens, tevens buitengewoon hoogleraar KU Leuven.

Deze leerstoel zal plaatsvinden op vrijdag 27 april 2018 om 14 uur in Brussel (exacte locatie volgt).

De leerstoel werd voor het eerst ingericht in het academiejaar 1999-2000. Deze leerstoel werd reeds toegekend aan: Prof. Paul Delnoy, Prof. Mariëtte Verrijcken, notaris Marc De Graeve, Prof. Alain Verbeke, notaris Pierre Van den Eynde, Prof. Alfons Heyvaert, notaris Karel Tobback, Prof. Yves-Henri Leleu, de heer Bruno Luyten, Prof. Annelies Wylleman, Prof. Mieke Coene, ere-notaris Patrick Van Hoestenberghe, notaris Alois Van den Bossche, Prof. Hélène Casman, de heer Bart Wylleman, Prof. André Michielsens, Prof. Hans De Decker en Mr. Patrick Hofströssler.

  402