goederenrecht
Legal12 oktober, 2020

Hervorming van het goederenrecht

Krachtlijnen van boek 3 BW
Auteur Lien Bellinck maakte een handig overzicht van de hervormingen van het goederenrecht.

Op 17 maart 2020 werd de wet van 4 februari 2020 houdende boek 3 "Goederen" van het Burgerlijk Wetboek in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Met het nieuwe boek 3 wenst de wetgever (de regels van) het goederenrecht beter te structureren, te moderniseren en in één wetboek te integreren. Daarnaast wil de wetgever een functioneel, bruikbaar en flexibel goederenrecht creëren met een nieuw -soms delicaat- evenwicht tussen contractsvrijheid en rechtszekerheid.

Hieronder vindt u een algemeen overzicht van de krachtlijnen van boek 3 en de belangrijkste wijzigingen die worden doorgevoerd.

 

goederenrecht

Het nieuwe boek 3 “Goederen” treedt, op een enkele uitzondering na, in werking op 1 september 2021.

Raadpleeg de wetgeving: Wet van 4 februari 2020 houdende boek 3 "Goederen" van het Burgerlijk Wetboek
Auteur: Lien Bellinck
Lien Bellinck is lid van de praktijkgroep Real Estate van Loyens & Loeff in België. Tijdens de afgelopen 10 jaar heeft Lien een uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd in alle aspecten van het privaat vastgoedrecht. Zij focust zich op het goederenrecht, in het bijzonder op complexe zakenrechtelijke structuren. Haar werkzaamheden variëren van adviesverlening tot procesvoering. Daarnaast staat Lien cliënten vaak bij in vastgoedtransacties en ontwikkelingsprojecten.

Sinds mei 2016 is Lien Senior Associate bij Loyens & Loeff te Brussel. Zij is auteur van verschillende publicaties en geeft vaak presentaties aan cliënten of op hoog aangeschreven seminaries.
Legalworld
Legalworld Newsletter
Ontvang net als 7.500 andere experts maandelijks het meest recente nieuws en krachtige inzichten uit de juridische sector.
Legal

Jura

De meest complete juridische databank
Waarom zou u veel tijd besteden aan het uitpluizen van dossiers wanneer u ook Jura blindelings kan vertrouwen?
Back To Top