Hervorming van het goederenrecht

Krachtlijnen van boek 3 BW

Auteur Lien Bellinck maakte een handig overzicht van de hervormingen van het goederenrecht.

Gepubliceerd op 03-09-2020

Op 4 februari 2020 werd de wet houdende boek 3 "Goederen" van het Burgerlijk Wetboek in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Met het nieuwe boek 3 wenst de wetgever (de regels van) het goederenrecht beter te structureren, te moderniseren en in één wetboek te integreren. Daarnaast wil de wetgever een functioneel, bruikbaar en flexibel goederenrecht creëren met een nieuw -soms delicaat- evenwicht tussen contractsvrijheid en rechtszekerheid.

Hieronder vindt u een algemeen overzicht van de krachtlijnen van boek 3 en de belangrijkste wijzigingen die worden doorgevoerd.

Klik op de afbeelding om de volledige pdf te openen ↓

 

Auteur: Lien Bellinck

lien-bellinck

Lien Bellinck is lid van de praktijkgroep Real Estate van Loyens & Loeff in België. Tijdens de afgelopen 10 jaar heeft Lien een uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd in alle aspecten van het privaat vastgoedrecht. Zij focust zich op het goederenrecht, in het bijzonder op complexe zakenrechtelijke structuren. Haar werkzaamheden variëren van adviesverlening tot procesvoering. Daarnaast staat Lien cliënten vaak bij in vastgoedtransacties en ontwikkelingsprojecten.

Sinds mei 2016 is Lien Senior Associate bij Loyens & Loeff te Brussel. Zij is auteur van verschillende publicaties en geeft vaak presentaties aan cliënten of op hoog aangeschreven seminaries.

  223