Vruchtgebruik

Hervorming van het goederenrecht

Auteur Lien Bellinck maakte een handig overzicht inzake vruchtgebruik.

Gepubliceerd op 10-11-2020

Zoals eerder reeds uiteengezet, werd op 4 februari 2020 de wet houdende boek 3 "Goederen" van het Burgerlijk Wetboek in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Met het nieuw boek 3 wenst de wetgever (de regels van) het goederenrecht te hervormen, waaronder de regels inzake vruchtgebruik.

Hieronder vindt u een handig overzicht van de essentiële elementen in de nieuwe definitie van het recht van vruchtgebruik. Daarnaast verwijst onderstaand overzicht naar de belangrijkste wijzigingen inzake de duurtijd van het recht van vruchtgebruik en het streven naar een samenwerking tussen de vruchtgebruiker en de blote eigenaar tijdens de duur van het vruchtgebruik.

Klik op de afbeelding om de volledige pdf te openen ↓

Auteur: Lien Bellinck

lien-bellinck

Lien Bellinck is lid van de praktijkgroep Real Estate van Loyens & Loeff in België. Tijdens de afgelopen 10 jaar heeft Lien een uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd in alle aspecten van het privaat vastgoedrecht. Zij focust zich op het goederenrecht, in het bijzonder op complexe zakenrechtelijke structuren. Haar werkzaamheden variëren van adviesverlening tot procesvoering. Daarnaast staat Lien cliënten vaak bij in vastgoedtransacties en ontwikkelingsprojecten.

Sinds mei 2016 is Lien Senior Associate bij Loyens & Loeff te Brussel. Zij is auteur van verschillende publicaties en geeft vaak presentaties aan cliënten of op hoog aangeschreven seminaries.

  480