Wolters Kluwer Legal & Regulatory partner van eerste Global Legal Hackathon

Als één van de grootste leveranciers van juridische oplossingen sponsort Wolters Kluwer de finale van de allereerste, wereldwijde LegalTech competitie.

Gepubliceerd op 19-04-2018

Wolters Kluwer Legal & Regulatory is wereldwijd partner van de finale van de eerste Global Legal Hackathon, die nieuwe oplossingen wil bedenken voor de juridische sector. Aan de Hackathon nemen teams deel van over de hele wereld. Doel is de ontwikkeling van technologische oplossingen te versnellen, waarbij de nadruk ligt op toegang tot juridische dienstverlening en de evolutie van de rechtspraktijk.

De finale van de Hackathon vindt plaats op 21 april 2018 in New York. Veertien teams uit zes continenten zullen er hun concept verdedigen voor een internationale jury. Elk team heeft een oplossing ontwikkeld die de rechtspraktijk, rechtssystemen of overheden ten goede komt.

“De missie van Wolters Kluwer is professionals te helpen om impact te hebben wanneer het er echt toe doet. De Global Legal Hackathon past perfect bij deze missie”, zegt Stacey Caywood, CEO van Wolters Kluwer Legal & Regulatory. “Ons partnership met de Global Legal Hackathon is behalve een eer ook een mooie kans om samen te werken met andere technologische en juridische innovators, en innovatie te stimuleren die een positieve impact heeft op juridische professionals, hun klanten en de maatschappij.”

“We zijn heel blij met Wolters Kluwer als partner”, zegt David Fisher, oprichter van Integra Ledger en de Global Legal Hackathon. “We hebben dit evenement gelanceerd om experts en innovators uit de hele wereld samen te brengen rond een gemeenschappelijke overtuiging: de wil om oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan de rechtspraktijk.”

Paul De Ridder, Managing Director van Wolters Kluwer Legal & Regulatory in België, voegt daaraan toe: “Technologie heeft steeds meer impact op de rechtspraktijk. Daar proberen wij als bedrijf bij te helpen. Dat doen we in nauwe samenwerking met de experts op het terrein: advocaten, magistraten, notarissen… Die samenwerking leidt tot nieuwe oplossingen die gebruikmaken van de nieuwste technologieën. Zo ontwikkelden we in België Legal Insights, een intelligente rechtspraak tool die gebaseerd is op Artificial Intelligence en Big Data. Het partnership met de Global Legal Hackathon sluit mooi aan bij ons streven naar innovatieve oplossingen voor onze klanten.”

Wolters Kluwer is al van bij de start betrokken bij de Legal Hackathon. Eerder dit jaar sponsorde het bedrijf een aantal van de lokale selectierondes, en gaf het deelnemers via een API toegang tot de uitgebreide juridische informatiebronnen van Wolter Kluwer om hun concepten te kunnen versterken.

  413