Recht op zondag, met minister Koen Geens

KoenGeensWVVOp zaterdag 17 september ging het stadsfestival Op.Recht.Mechelen van start. De komende drie jaar zijn er activiteiten allerhande, zowel op wetenschappelijk als op cultureel en sociaal vlak.
Het eerstvolgende evenement is nu zondag 25 september. Dan vindt de eerste talkshow ‘Recht op zondag’ plaats.

Wij zijn bijzonder verheugd dat minister van Justitie Koen Geens heeft toegezegd om onze eerste gast te willen zijn. Hij wordt op een beschaafde maar scherpe wijze aan de tand gevoeld door Guido Wevers, de intendant van Op.Recht.Mechelen.

Daarnaast licht Katrin Lohmann haar project Radio Begijnenstraat toe en Lucas De Man verschaft uitleg bij OOG, de kunstinstallatie die u op drie plaatsen in de stad kan bezoeken.

Sidekick van dienst is ere-vrederechter Constant Buelens. Hij zal op geheel eigen wijze commentaar leveren, bijvoorbeeld op de actualiteit en de waan van de dag.

De formatie Jonna zorgt voor de muzikale omlijsting. Tijdens de pauze wordt u koffie aangeboden.

De talkshow ‘Recht op zondag’ vindt plaats in het auditorium van Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5 en gaat van start om 11 uur. Einde voorzien om 13 uur.

Andere lezingen
In het kader van de tentoonstelling ‘Mir ginn op Mecheln! Recht in een veranderende samenleving.’ worden nog 2 interessante lezingen georganiseerd.

Op 28 september 2016 geeft Dirk Verhofstadt (prof. UGent)  naar aanleiding van zijn boek over Beccaria een lezing over ’s mans ideeën en hoe die ook vandaag nog als pijlers dienen voor onze democratische, open samenleving. Beccaria was een pleitbezorger van een meer gehumaniseerde rechtspraak, wars van willekeur, machtsmisbruik en religieuze dogma’s.


Op 12 oktober 2016 gaat de lezing van Prof. em. René Foqué (KULeuven) over de democratische rechtsstaat. Dat onze democratische rechtsstaat in het huidige samenlevingsklimaat wordt uitgedaagd, is een open deur intrappen. Ze wordt geconfronteerd met belangrijke dilemma’s. Wat die dilemma’s dan wél precies zijn, is voer voor de lezing die René Foqué - hoogleraar in de rechtstheorie en de rechtsfilosofie - geeft. Het zijn misschien geen gemakkelijke vragen, maar ze zijn wel van een brandende noodzaak.

Beide lezingen vinden plaats in het auditorium van Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5 om 20u00. (ticket 5 euro)


Samengevat

  • 25 september 2016: Recht op zondag, met Koen Geens
  • 28 september 2016: Dirk Verhofstadt
  • 12 oktober 2016: René Foqué


Telkens in het auditorium van het Cultuurcentrum Mechelen
Uiteraard kan u ook steeds terecht voor meer informatie op www.oprechtmechelen.be

Gepubliceerd op 23-09-2016

  79