Onmisbare tools voor de nieuwe bedrijfsjurist

Als bedrijfsjurist vraagt men uw advies in bedrijfskritische dossiers. Als sparringpartner van de directie krijgt u continu nieuwe opdrachten en verantwoordelijkheden. Dat is positief, maar het betekent ook continu een hoge werkdruk voor u.

Gepubliceerd op 16-03-2018

ije

Day of the Practice – 27 maart 2018

Equip yourself for the future

De tweede editie van de Day of the Practice focust op de snelle veranderingen in wetgeving en technologie.

“We maken gebruik van de grote expertise die reeds aanwezig is bij onze leden en gedeeld binnen de 12 Practice Groups die actief zijn in het IBJ. Ruim 28 sessies, workshops en demo’s werden opgezet” aldus Saskia Mermans, voorzitter van het Instituut.

Ludo Deklerck vult aan: “De Day of the Practice is het grootste evenement exclusief voor bedrijfsjuristen. In hun bedrijven wordt naar hen gekeken om het juridisch departement uit te bouwen tot een performant competentiecentrum dat volop gebruik maakt van de nieuwste technologische mogelijkheden. Het is onze taak als Instituut om hen daarbij te ondersteunen. De markt van legal tech is een zeer jonge markt en we geven deze bedrijven een platform om zich voor te stellen aan onze leden en van hen input te krijgen over de eisen waaraan hun tools moeten voldoen”.

Naast de technologische evoluties, is er natuurlijk grote aandacht voor de nieuwe wetgeving. Nieuw is de specifieke aandacht voor de opdracht van de chief legal officer (CLO) en de diverse vragen die ze zich stellen.

Een groot debat tussen een aantal advocatenkantoren en CLO’s zal een antwoord zoeken naar de impact van het nieuwe legal op de levering van klantenservice.

  355