Mechelse advocaten krijgen toegang tot online databank Jura

Met de eenmaking van de balie van Antwerpen, Turnhout en Mechelen wordt het driejarig partnership met Wolters Kluwer Belgium uitgebreid naar de advocaten van de voormalige Mechelse balie. Dat besliste de raad van de Orde van de Balie Provincie Antwerpen. Zowat 400 Mechelse advocaten hebben sinds 11 oktober toegang tot Jura, de online databank van Wolters Kluwer. Het past in de visie van de Antwerpse balie om alle advocaten, zonder onderscheid, toegang te geven tot een betrouwbare juridische informatiebron, om zo de kwaliteit van de dienstverlening te ondersteunen.

Gepubliceerd op 16-10-2018

avocat

Mechelen/ Antwerpen, 15 oktober 2018 – Sinds 1 september 2018 vormen de balies van Antwerpen, Mechelen en Turnhout samen de Balie Provincie Antwerpen, met 2 850 advocaten en stagiairs. Met de uitbreiding naar regio Mechelen krijgen de advocaten en stagiairs in deze regio, die nog geen abonnement hebben tot Jura, eveneens toegang tot Jura Balie. Dat is een op maat gemaakte versie van de online databank Jura, die bestaat uit de referentiedatabank, de volledige bijgewerkte en actuele Belgische wetgeving en de nieuwsberichten.

Marco Schoups, stafhouder van de Balie van de Provincie Antwerpen, is trots op de samenwerking: “Met dit partnership zorgen we ervoor dat alle advocaten toegang hebben tot brede, kwalitatieve online juridische informatie. We zijn de eerste balie in Vlaanderen die deze belangrijke digitale stap vooruitzet”, zegt hij. De digitalisering is dé trend in de advocatuur die de Balie Provincie Antwerpen niet wil missen. “Elke advocaat moet garant staan voor een kwaliteitsvolle dienstverlening. Dat moet ons mantra zijn. Dit is enige manier om assertief ons marktaandeel te behouden en uit te breiden. De advocaat heeft een unieke positie binnen de juridische dienstverleners, die hem onvervangbaar maakt. Kwaliteit en integriteit, op eigentijdse wijze en extreem professioneel ingevuld.”

“Wolters Kluwer België werkt al decennialang samen met de Belgische advocatuur en speelt in op de toenemende veranderingen in de advocatuur. Als bedrijf investeren wij in het slimmer en efficiënter maken van onze digitale oplossingen. Voor Jura, de grootste juridische online databank van België, betekent dat extra veel aandacht voor zowel de inhoudelijke expertise als technologische vernieuwing, met onder andere een sterke zoekmotor. We zijn bijzonder tevreden dat nu ook alle Mechelse advocaten toegang krijgen tot Jura”, zegt Paul De Ridder, Managing Director van Wolters Kluwer Legal & Regulatory Belgium.

  515