Winnaars Global Legal Hackathon Benelux

Als hoofdsponsor van de Global Legal Hackathon (GLH) wil Wolters Kluwer wereldwijd een boost geven aan de creatie van nieuwe oplossingen voor de juridische sector. De kick-off van de Benelux-editie werd op donderdag 21 februari 2019 gegeven in Leuven. Daarna werden de teams in Amsterdam ontvangen waar ze tijdens het weekend van 22-24 februari met het echte werk begonnen.


Gepubliceerd op 27-02-2019

Belgische kick-off GLH in Leuven

De GLH in Amsterdam, ClinkNoord

Foto hackaton

In het jeugdige en bruisende Amsterdam Noord namen 6 legaltech teams het tegen elkaar op.

Op vrijdagavond 16u kregen ze van een professionele jury hun opdracht. En toen gingen ze met veel enthousiasme aan de slag. Het energieniveau was gedurende 2 dagen zeer hoog, de nachten zeer kort. Coaches en mentors hielpen de teams waar ze konden. Op zondag 14u00 was het zover en brachten de teams hun pitches voor de jury.

De jury bestond uit Belgische en Nederlandse juridische specialisten:

  • Peggy Valcke (Prof. KU Leuven / CiTIP-imec)
  • Katrien Lindemans (Legal Director Johnson & Johnson)
  • Tom Pieters (Advocaat Advodender / Lid werkgroep Artificiële Intelligentie – Digitale Innovatie bij de Orde van Vlaamse Balies)
  • Radboud Winkels (Prof. Universiteit Amsterdam / Decaan Politics, Psychology, Law & Economics)
  • Joeri van Andel (Sr. Legal Manager VodafoneZiggo)
  • Joost Linneman (CEO Kennedy Van der Laan)
  • Krijn de Jonge (Beleidsadviseur innovatie bij de Nederlandse Orde van Advocaten) 

De winnaar werd uiteindelijk Hyarchis Content Services met een word plugin die topics kan herkennen en automatisch pertinente en up-to-date rechtspraak kan tonen. Zij konden naar huis met een cheque van 5.000,- euro en stoten door naar de halve finale. De runner-up werd Team A Bit Legal. Zij gingen naar huis met de prijs van Vlerick Business School, een online opleiding voor ieder teamlid.  

Foto's

________

  608