Eerste juridische podcast in België in de ether

Wolters Kluwer heeft 'RECHTspreekt', de eerste juridische podcast in België, in de ether gegooid. RECHTspreekt is een Nederlandstalig juridisch podcastconcept dat gedurende een proefperiode in co-creatie met experts, auteurs, klanten en alle geïnteresseerden uitgetest wordt bij juridische professionals.

Gepubliceerd op 18-11-2019

podcast

Alle juridische beroepen

Het is een nieuw medium voor Wolters Kluwer om juridische content op een digitale manier bij klanten te brengen en het richt zich op alle juridische beroepen in België. Zowel advocaten, magistraten, bedrijfsjuristen, notarissen, paralegals, als rechtenstudenten zullen onderwerpen en sprekers voorgeschoteld krijgen die in het verlengde liggen van hun job, specialisatie, studie of interesse. Maar eigenlijk staat de podcast ook open voor iedereen die geïnteresseerd is in het recht in het algemeen.

Door, voor en met juristen

De podcast is gemaakt voor, door én samen met juristen. Diepgaande juridische onderwerpen en vraagstukken worden niet uit de weg gegaan. De juridische actualiteit over nieuwe en gewijzigde wetgeving wordt onder de loep genomen en interessante uitspraken van de hoogste rechtscolleges worden in korte afleveringen toegelicht. De laatste trends binnen de legaltechbeweging worden opgevolgd, er worden interviews en boeiende portretten met experts en auteurs afgenomen en ten slotte is er ook ruimte voor legal business en lifestyle topics zoals het runnen van een advocatenkantoor.

Flexibel medium

Momenteel is RECHTspreekt een bètaversie. In een eerste fase wordt de podcast uitgetest als flexibel medium door content op een andere manier te ontsluiten, door uit te zoeken welke formats en onderwerpen in de smaak vallen en er worden inzichten verzameld over de waardeperceptie ervan voor klanten.

Gebruiksvriendelijk

Bij de ontwikkeling van de podcast is er veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid. RECHTspreekt kan doorheen alle platformen (Windows, iOS, Android) en op alle devices (Apple, Samsung, HP, enz.) beluisterd worden. Dit kan rechtstreeks via de website op de pc, de smartphone of de tablet, maar je kan je als luisteraar ook abonneren via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcast om de podcast bijvoorbeeld gemakkelijk in de auto te beluisteren. RECHTspreekt is van start gegaan met 14 afleveringen bestaande uit verschillende formats, maar de nieuwe afleveringen werden al aangekondigd voor de volgende weken.

Feedback

Via de website www.rechtspreekt.be worden luisteraars opgeroepen om maximaal feedback te geven over het medium, de verschillende formats en de onderwerpen om dit concept verder te verbeteren.

 

 

  1328