66 dagen om justitie te redden

Alsof de duivel ermee gemoeid is, lanceren de magistratenverenigingen Union Professionelle de la Magistrature, l’Association Syndicale des Magistrats, de Koninklijke Vereniging van Vrederechters en politierechters, de Nederlandstalige Vereniging van Magistraten en Magistratuur en Maatschappij, samen met de OBFG en de balies, en met het Syndicat des Avocats pour la Democratie, het platform Justice pout tous en de Liga voor Mensenrechten op 20 maart de campagne ‘66 jours pour sauver la justice’. Dat gebeurt in navolging van de actiedagen voor justitie van de afgelopen jaren. Van 20 maart tot 26 mei is het nog 66 dagen, vandaar de naam.

Gepubliceerd op 20-03-2019

Ruth Boone
congres
(c) Wouter Van Vaerenbergh

Met de campagne eisen de initiatiefnemers aandacht voor de eisen binnen justitie: behoorlijke financiering, opvulling van de kaders, en een behoorlijke toegang voor elke rechtzoekende tot justitie.

Op 20 maart zullen de zittingen geschorst worden om 11u30 en is het verzamelen geblazen voor de gerechtsgebouwen. Er zullen symbolische acties gehouden worden, niet alleen op 20 maart, maar gedurende de 66 dagen tot aan de verkiezingen.

De organisatoren hebben zes eisen

  288